Hiba nélkül működik!

Hivatalosan is átadták Balatonhenyén az elkészült csatorna beruházást.  A településen 2500 méter csővezetéket fektettek le. A gravitáción alapuló rendszer energiaköltséget nem igényel- mondta el a közelmúltbéli ünnepségen Szalai István polgármester. A tisztítóművet már a tavalyi év decemberétől használják, addig pedig tengelyen szállították el a településen keletkezett szennyvizet.

A beruházás a „Köveskál, Monoszló, Balatonhenye községek szennyvízelvezetés és –kezelés fejlesztése című Közép-Dunántúli Operatív Program keretében valósult meg. A három település összesen 376 millió 80 ezer Ft-ot nyert a projektre. Balatonhenyén, már a lakosság nyolcvan százaléka rákötött a csatornahálózatra, ők valamennyien teljesítették a rájuk háruló önrészt, ami 220 ezer forint volt portánként. A beruházás kivitelezője a Horváth-Ép Kft., kisebb fennakadásokkal ugyan, de jelentősebb gond nélkül, a balatonhenyeiek megelégedésére fejezte be a munkálatokat.

Szalai István polgármester a beruházás végét jelző táblát helyezi el az átemelő berendezésnél:

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .