Sikeres beruházások

A csatornahálózat kialakítására éppen tíz éve készültek el az első tervek, de csak 2007-ben nyílt meg a valódi lehetőség, mondta Simon György polgármester. Ehhez sikerült megfelelően alakítani a szervezetet Köveskállal, Balatonhenyével, a Káli-medencei Víziközmű Társulattal és a 900 millió forintos projekt másik felét megvalósító Szentbékkállával és Mindszentkállával közösen elindíthatták a munkákat.

Monoszlón 2700 méter gerincvezeték épült meg, mintegy száz bekötésre került sor további 600 méter házszakasszal. A faluból két átemelő juttatja el egy közel négy kilométeres vezetéken a szennyvizet a köveskáli tisztítóműbe, amit az öt község közösen épített meg. A teljes projektben több, mint 22 kilométer vezeték épült, 920 bekötés történt, 10 házi és 9 hálózati átemelő lett telepítve.

A rendszert felavató Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke szerint az ivóvíz védelmétől függ a jövőnk minősége, de a gazdaságnak is alapvető eleme lesz a víz.

A csatornával együtt adták át az egykori ÁFÉSZ bolt felújított épületét és környezetét, aminek megvásárlásához és a munka önrészéhez a falu közel hétmillió forintot biztosított, 13 millió forintot pedig Leader-támogatásként kaptak.

Forrás: Napló online, 2012. augusztus
Szerző: Győrffy Árpád

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .